Ezersziget Horgásztó
Nagy halak, nagy élmények!

Az 1000sziget horgásztó újra nyitva áll a nagy halakat kedvelő horgászok előtt, Budapesttől 40-50 km-re (50 perc), Váctól 21 km-re, a Nógrád megyei Nézsa település határában található. A horgásztó könnyen megközelíthető: Budapestről a 2/A autóúton 40-50 perc alatt, Vácról 20 perc alatt érhető el, Nézsára beérve a templomnál kell jobbra lekanyarodni. A tó csodálatos természeti környezetben Cserhát-hegységben a Vas-hegy lábánál, panorámás, nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el. Piros túra útvonalon megközelíthető a Vas-hegy és a Csővári-vár. Az 5ha területen fekvő tavat Nézsa településen találják azok, akik szeretik a hatalmas halakat. 3ha vízfelületen a partról vagy akár a sok kis sziget egyikéről is vízbe juttathatjuk a csalinkat.

A családias környezetben a gyermekes horgászok is megtalálják a számításunkat, hiszen játszótér, hinta sőt sütögető és bográcsozó hely is várja azokat, akik családdal, gyermekekkel együtt érkeznek. A fás, ligetes területen víz, villany is van így akár lakókocsival több napra is le lehet horgonyozni. A legtöbb sporthorgász a cath & release, vagyis a fogd meg és engedd vissza módszert követi, így a tavon is ez az alapelv érvényesül. Az élmény azonban frenetikus. Hogy miért? Az Ezersziget horgásztóban 50-100 között van a 10-20 kg pontyok száma, de a 20+-os kategória is megtalálható. A potykák zömét azonban az 5-10 kg-os példányok teszik ki. A pontyokon kívül megtalálható amúrok is felejthetetlen élményt nyújtanak, hiszen a legnagyobb példány eléri a 40 kg-ot, de a 20+ kategória is igen gyakran akad horogra. Legtöbbször azonban 8-15 kg súlyú példányok veszik fel a felkínált csalétket. A békés pikkelyesekből még a kárász és keszeg az, amit szákolni és fárasztani tudunk, hiszen nem ritkák a 70-80 dkg tömegű egyedek. Aki ragadozóra pályázik, annak sem kell otthon hagynia a szereléket. Harcsa 10-50 kg és süllő 2-10 kg-os példányai kaphatják be a csalihalunkat. A tó folyamatos vízutánpótlását a területen található források biztosítják. A sok fa a víz körül pedig a legnagyobb melegben is megfelelő hűvöset biztosít a horgász és családja számára. A kifogott halakat természetesen matracra kötelező helyezni, amit viszont nem kell a horgásznak hozni, hiszen minden helyen megtalálható.


Rendkívül közkedvelt a rakós- és matchbotos horgászok körében a szigetekkel tarkított első rész, a nagyobb vízfelszín pedig a nagyhalra és amurra vágyóknak nyújt sikerélményt. A tó tengerszint feletti 260 méteres magasságon helyezkedik el, az átlagmélység 1,8 méter, a meder 2-4 méteres árkokkal tarkított, iszapmentes. 
A pihenni vágyókat 7 db kerti kiülő szolgálja. Továbbá a horgásztó területén 3 db mobil WC is található. 
Próbálja ki Ön is családjával vagy barátaival az Ezersziget Horgásztavat, szerezzen felejthetetlen horgászélményeket, garantáljuk, hogy nem fog csalódni.